2015. június 6-án, az Ünnepi Könyvhéten találkozhattak az érdeklődők először Török-Szabó Balázs könyvével. A teória c. mű a Könyvpont Kiadó gondozásában jelent meg.

teoria_konyvhet_2

A könyvet a Fontanus Központ mutatta be, hiszen a Fontanus képzései és programjai A teória elméleti alapjain nyugszanak, annak gyakorlatba való átültetését szolgálják. Az érdeklődők a Fontanus Központ munkatársaival találkozhattak a standnál, kérdezhettek tőlük, beszélgethettek velük, és belelapozhattak a frissen megjelent könyvbe is.

teoria_konyvhet_1

A Fontanus Központ munkatársai a Könyvhéten

Az eddigi tapasztalat az, hogy aki először találkozik a művel, rendszerint megpróbálja az általa ismert rendszerek valamelyikébe – legyen az filozófiai vagy pszichológia irányzat, vagy más tudományterület – besorolni azt. Ez pedig érthető, hiszen A teória több tudományág számos területének eredményeit felhasználja.

A könyv mégsem sorolható be ezekbe a tudományterületekbe. Teljesen egyedi szemlélettel tekint az egymástól független tudományterületek következtetéseire és eredményeire, és merőben új összefüggéseket mutat meg közöttük. És megkísérli újra emberközelivé, életszerűvé tenni a filozófiát.